Doe de Techniek dag

De eerstkomende Doe de Techniek dag in Heerhugowaard is gepland op december 2022 aan de W.M. Dudokweg 66 (Techniekcampus Heerhugowaard) en aan het Stationsplein 129 (Infra Opleidingsbedrijf SPG) in Heerhugowaard. Tijdens deze open dag zullen alle opleidingsbedrijven op de Techniekcampus (Espeq, IW, SPG en Tetrix) in samenwerking met het Horizon College laten zien hoe mooi werken in de techniek kan zijn! 

Waarom doe de techniek dag?
In de bouw en technieksector is op dit moment een grote vraag naar leerlingen en personeel. Dat heeft te maken met de werkzaamheden die moeten worden gedaan. Dat varieert van het bouwen van huizen, het maken en onderhouden van bedrijfsinstallaties en machines tot het verduurzamen van woningen. De “Doe de Techniek dag” heeft als doel om leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs te enthousiasmeren voor bouw en techniek. Daarnaast geven we aandacht aan “een leven lang leren”, waarbij we focussen op zij instromers die op zoek zijn naar om-, her- of bijscholing. Het wordt een dag waarbij onderwijsinstellingen, (leer)bedrijven, leerlingen en zij instromers samen komen. Daarbij willen we inzichtelijk maken welke scholingsmogelijkheden mensen hebben, zodat zij makkelijker hun toekomst in techniek kunnen bepalen.

Samenwerking
De “Doe de techniek dag” is een initiatief van opleidingsbedrijven Espeq, Horizon College, IW, SPG en Tetrix Techniek. De “Doe de techniek dag” is tevens een onderdeel van het Project Dudoc XP. Dudoc XP zet in het op vergroten van de instroom van leerlingen in het VMBO en MBO. Daarnaast streven we in het project naar een grotere uitstroom uit MBO. Daardoor komen er meer mensen beschikbaar voor de arbeidsmarkt. In het project is ook aandacht voor zij instromers en een leven lang leren.

KIES VOOR DE TOEKOMST! KIES TECHNIEK!

Hier komt binnenkort meer informatie over de open dagen 2021-2022 bij de opleidingsbedrijven.

Bouw

Wil jij aan de slag als timmerman, metselaar, tegelzetter, houtbewerker of schilder? Ga dan voor een BBL opleiding bij Espeq Bouwopleidingen!

 

 

Metaaltechniek en mechatronica

Wil jij aan de slag als mechatronica monteur, machine bouwer, lasser, constructie werker, engineer, servicemonteur, metaalbewerker of verspaner? Ga dan voor een BBL opleiding bij Tetrix techniekopleidingen!

Elektro-
en installatie
techniek

Wil jij aan de slag met duurzaamheid, nul op de meter, verlichting, meterkasten, verwarming, warmtepompen, cv-ketels en zonnepanelen? Ga dan voor een BBL opleiding bij IWNH als installatie- of elektromonteur!

Infra 

Wil jij aan de slag als stratenmaker, machinist, asfaltspecialist, waterbouwer, machinemonteur of uitvoerder/vakman grond, weg- en waterbouw? Ga dan voor BBL Opleiding bij SPG-NH Infra opleidingen!