Vier weken geleden stonden nog verschillende bijeenkomsten en afspraken in de planning.  En zie hoe de wereld ineens kan veranderen. Van drukke bezigheden op locatie, bij bedrijven, in de scholen vallen activiteiten nu deels stil omdat veel mensen thuis aan het werk zijn. Via videobellen hebben we contact met elkaar. Alleen de vitale beroepen zijn nog aan de gang. En dat zijn nog best veel mensen.
Doordat afspraken, bijeenkomsten en planningen ineens overboord gingen leek Dudoc XP stil te vallen. Natuurlijk liggen prioriteiten bij scholen (vmbo/ mbo/ hbo)  en partners (bedrijven/ opleidingsbedrijven/ overheid) nu even bij andere zaken. De tent moet gewoon blijven draaien. Dus onderwijs loopt door, de bouw loopt door, installatiewerk loopt door. Bedrijven en scholen moeten de landelijke maatregelen goed vertalen naar medewerkers en organisatie. Alles kan niet allemaal meer op dezelfde manier gedaan worden. Na een paar weken lijkt het er op dat in de nieuwe situatie een vorm is gevonden om aan de slag te gaan en/of te blijven. Ook de activiteiten in het project Dudoc XP lopen voor zover dat kan door zoals o.a.:

  • De realisatie van het Leerwerkplein op het terrein van ESPEQ Opleidingsbedrijven loopt ondanks wat vertragingen gewoon door
  • De schrijfgroepen die bezig zijn met het maken van de vmbo carrousels kunnen elkaar online ontmoeten en verder gaan met schrijven. Er zijn weer twee carrousels (groen en infra) klaar en ingeleverd. Hulde aan de schrijvers.
  • De voorbereiding voor de opleiding Projectleider Duurzame Energie is in volle gang. Het streven om de eerste twee jaar in de steigers te hebben per 1 augustus 2020 is nog steeds de planning. Achter de schermen wordt dus hard doorgewerkt door het ontwikkelteam.

Helaas staan ook een aantal activiteiten stil.  Dat geldt voor een aantal bijeenkomsten die op korte en lange termijn in de planning stonden of staan. Hoewel nog niet te zeggen is wanneer en in welk tempo activiteiten weer opgestart kunnen worden, gaan we achter de schermen aan de slag met het maken van een planning voor volgend schooljaar. Zodat we snel uit de startblokken komen om weer aan de gang te gaan. Want hoe de wereld er over een paar maanden uitziet weten we nog niet, maar het staat als een paal boven water dat de instroom in techniek ook na de coronacrisis de volle aandacht vraagt.

Uiteraard zijn we als project gewoon bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

Rob Heijmans